Siderotation.

Lynhurtig etikettering.

Siderotationsbånd får produktet til at dreje rundt mens etiketten skydes ud og presses på emnet.

Metoden:

Løsningen med siderotationsbånd er ideel, hvis din produktion stiller krav til højt output, og hvor medium præcision er tilstrækkelig.

Den høje kapacitet opnås fordi emnerne føres hurtigt forbi dispenseren, - og fordi produkterne blot roterer mellem to punkter, bliver nøjagtigheden moderat (men stadig rigtig, rigtig god).

For at give tid til at skyde etiketterne på produkterne, adskilles disse som det første.

Dernæst fanges emnerne af siderotationsbåndene, - og i samme øjeblik skydes en etiket synkront ud mellem produktet og påtrykningsbåndet, så etiketten placeres rundt om emnet.

Afhængig af opgaven, foreslår vi løsninger med henholdsvis et siderotationsbånd og en fast modtryksplade eller med 2 siderotationsbånd.

Fordelen med 2 siderotationsbånd er, at hastigheden kan justeres så etiketterne kan orienteres, når emnerne slipper båndene. Det kan f.eks. have betydning, hvis du ønsker at dine produkter efterfølgende skal placeres ensartet med etiketten i samme retning i en kasse.

Styring:

Det hele styres af en lynhurtig motion controller, og indstilles på en HMI touchskærm. Indstillinger til de respektive produkter gemmes som recepter, så du kan håndtere flere typer emner på samme linje. 

Enheden kan styres ved valg fra eksterne recepter samt indgå i den generelle linjestyring, så f.eks. start-/stopsignaler deles.

Fordele ved dispenseren:

 • Stabil og driftssikker - også i barske produktionsmiljøer - IP66
 • Touchskærm, hvor alle brugerindstillinger sættes og gemmes som recepter
 • Kan monteres med 2 servomotorer for elektronisk justerbar banespænding for plastetiketter, - det sikrer at spændingen på etiketrullen holdes konstant, mens der tages højde for at bagpapiret kan give sig ved høj acceleration
 • Enkel at betjene i forbindelse med formatskift - og håndterer 99 recepter
 • Sikrer maksimal oppetid
 • Garanterer høj kapacitet og enestående præcision
 • Udstyret håndterer både halv- og fuldautomatisk indløb til etiketteringen, så uanset om dine produkter placeres manuelt (f.eks. på et rundbord) eller kommer på båndet via en fyldemaskine, får udstyret de nødvendige startsignaler

Optioner:

Vi foreslår i øvrigt at du overvejer om dit nye system skal suppleres med:

 • Formatsæt, så du enkelt og hurtigt kan skifte mellem emnetyper og etiketstørrelser
 • Køvagt, som forhindrer at systemet trækker emner frem, hvis der er ophobning på båndet - samtidig med at der gives stopsignal til eksempelvis fyldemaskinen
 • Væltesikring, så linjen stopper, hvis et produkt er væltet
 • Afvisning af emner hvis de vurderes at være behæftet med fejl, - f.eks. hvis et låg ikke er påsat korrekt eller hvis produktet vejer for lidt

Master/backup:

Har du behov for kunne skifte etiketrulle mens linjen kører videre, kan du vælge en master-/backupløsning som er monteret med to identiske dispensere: Mens der skiftes rulle på den ene dispenser, overtager den anden dispenser etiketteringen.

Der er andre fordele ved at have en backupdispenser, for den kan også skabe sikkerhed for, at der kommer etiket på alle produkter, f.eks. hvis der mangler en etiket på etiketbanen. Ved at have fluorescerende materiale i etiketterne tillige med luminescenssensor monteret på maskinen, vil den sekundære dispenser sætte etiketter på de emner, der måtte være sprunget over af masterdispenseren.

Kombinationer:

Maskinen kan kombinere forskellige løsninger, så den består af flere dispensere, der etiketterer produktet flere steder:

 • Top
 • Bund
 • Side
 • Rundt om

Printløsning:

Det er også meget populært at montere en printløsning på enheden, for at skrive dato, batchnummer, ingrediensliste, logo eller andre oplysninger på etiketterne.

 • Varmepræger
 • Termotransferprinter
 • Ink jet print

Bliv inspireret:

Løsningerne som ses nedenfor, viser principperne ved siderotationsetikettering.

Enhederne er konstrueret til kunders specifikke etiketteringsopgaver.

Vi vil også meget gerne levere en individuel løsning til dig.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Siderotation, så kontakt os:

+45 59 43 44 10
info@elmoprint.dk

Klar til et professionelt samarbejde?

Ønsker du at drøfte mulighederne for at sikre mærkningskvaliteten af dine produkter? Giv os dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Mit navn er  og jeg arbejder hos som 
Vi beskæftiger os med 
Jeg ønsker hjælp/sparring til følgende:

I bedes kontakte mig på eller 

Dansk English