Bund.

Med høj præcision placerer dispenseren en etiket på bunden af emnet.

Vores bundetikettering er den perfekte løsning, hvis du skal have placeret en etiket meget nøjagtigt på bunden af dit produkt. Enheden, som er IP66 og bygget til at være i drift 24/7, bygges på et stærkt stativ hvorpå to transportbånd og en Elmoprint SDA dispenser monteres.

Metoden:

Løsningen fungerer ved at to frekvensstyrede transportbånd - med en lille afstand - er sat i forlængelse af hinanden.

I mellemrummet sidder dispenserens tunge og peger op mod bunden af produktet. Produktet kommer frem til mellemrummet hvor en aftastning udføres for at sikre, at maskinen ved hvor emnet er placeret. Efter aftastningen føres produktet hen over etikettungen som skyder en etiket ud. Hastigheden på udskuddet er styret af en servomotor, som er synkroniseret med hastigheden på de frekvensstyrede transportbånd. På den måde opnås en ekstrem høj præcision på etikettens placering.

Aftastningen er en del af nøglen til at vores udstyr etiketter præcist hver gang, og vi har stor erfaring i at finde den bedst egnede måde - selv på produkter, der er uens i størrelsen, ikke vejer ret meget eller på anden måde svære at placere på båndet.

For at etikettere korte emne, er der behov for at montere et sæt sidebånd. Disse sidebånd tager fat i produktet og føre det sikkert og stabilt hen over overgangen mellem de to transportbåndbånd mens etiketten dispenseres. 

Styring:

Det hele styres af en lynhurtig motion controller, og indstilles på en HMI touchskærm. Indstillinger til de respektive produkter gemmes som recepter, så du kan håndtere flere typer emner på samme linje. 

Enheden kan styres ved valg fra eksterne recepter samt indgå i den generelle linjestyring, så f.eks. start-/stopsignaler deles.

Fordele ved dispenseren:

 • Stabil og driftssikker - også i barske produktionsmiljøer - IP66
 • Touchskærm, hvor alle brugerindstillinger sættes og gemmes som recepter
 • Kan monteres med 2 servomotorer for elektronisk justerbar banespænding for plastetiketter, - det sikrer at spændingen på etiketrullen holdes konstant, mens der tages højde for at bagpapiret kan give sig ved høj acceleration
 • Enkel at betjene i forbindelse med formatskift - og håndterer 99 recepter
 • Sikrer maksimal oppetid
 • Garanterer høj kapacitet og enestående præcision
 • Udstyret håndterer både halv- og fuldautomatisk indløb til etiketteringen, så uanset om dine produkter placeres manuelt (f.eks. på et rundbord) eller kommer på båndet via en fyldemaskine, får udstyret de nødvendige startsignaler

Optioner:

Vi foreslår i øvrigt at du overvejer om dit nye system skal suppleres med:

 • Væltesikring, så linjen stopper, hvis et produkt er væltet
 • Afvisning af emner hvis de vurderes at være behæftet med fejl, - f.eks. hvis et låg ikke er påsat korrekt eller hvis produktet vejer for lidt
 • Udtræk for at gøre det nemt og bekvemt at udskifte etiketrullen

Master/backup:

Har du behov for kunne skifte etiketrulle mens linjen kører videre, kan du vælge en master-/backupløsning som er monteret med to identiske dispensere: Mens der skiftes rulle på den ene dispenser, overtager den anden dispenser etiketteringen.

Der er andre fordele ved at have en backupdispenser, for den kan også skabe sikkerhed for, at der kommer etiket på alle produkter, f.eks. hvis der mangler en etiket på etiketbanen. Ved at have fluorescerende materiale i etiketterne tillige med luminescenssensor monteret på maskinen, vil den sekundære dispenser sætte etiketter på de emner, der måtte være sprunget over af masterdispenseren.

Kombinationer:

Maskinen kan kombinere forskellige løsninger, så den består af flere dispensere, der etiketterer produktet flere steder:

 • Top
 • Bund
 • Side
 • Rundt om

Printløsning:

Det er også meget populært at montere en printløsning på enheden, for at skrive dato, batchnummer, ingrediensliste, logo eller andre oplysninger på etiketterne.

 • Varmepræger
 • Termotransferprinter
 • Ink jet print

Bliv inspireret:

Løsningerne som ses nedenfor, viser principperne ved bundetikettering.

Enhederne er konstrueret til kunders specifikke etiketteringsopgaver.

Vi vil også meget gerne levere en individuel løsning til dig.

Klar til et professionelt samarbejde?

Ønsker du at drøfte mulighederne for at sikre mærkningskvaliteten af dine produkter? Giv os dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Mit navn er  og jeg arbejder hos som 
Vi beskæftiger os med 
Jeg ønsker hjælp/sparring til følgende:

I bedes kontakte mig på eller 

Dansk English